17 Haziran 2015 Çarşamba

MHP'NİN DEMOKRASİYLE İMTİHANI

MHP’NİN DEMOKRASİYLE İMTİHANI

Bugün MHP kendi öznel tarihinin yol ayrımındadır. Ya marjinal bir faşist partiye evrilerek, hızla kara deliğe büzüşecek bir ölü yıldız olacaktır. Ya da konjonktürel esneklikle evrilip, Türkiye sağ kanadının eksiği olan laik liberal muhafazakâr demokrat partiye dönüşür MHP. Faşizmi seçerse oylarını AKP’ye kaptıracak ve en az yarı yarıya büzüşüp küçülür. Yok, eğer liberal demokrat muhafazakârlığı seçerse, AKP’den liberal demokrat muhafazakârları çekerek oylarını ikiye katlar.

MHP’nin bu öznel tarihinin yol ayrımı, Türkiye’nin cumhuriyet rejimiyle, meşrutiyet rejimine geri basması arasındaki kavşaktır. Bu nedenle MHP öznel tarihinin kavşağında, ulu önder Atatürk’ün izini sürmek için onun barışçıl yanına bakmak zorundadır. Aksi halde hem kendisi, hem Türkiye Cumhuriyeti “eski yıldız”a dönüşerek kara deliğe yuvarlanacaktır.

Gün; MHP’liler için Atatürk’ün; “Bir gün benim fikirlerimle bilim çelişirse, bilimi seçin” sözü ışığında milliyetçiliği gözden geçirme günüdür. MHP karar verirken unutmamalıdır.  Atatürk; “Dünya'da her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır” der. 

Özetle MHP’nin; AKP’nin yoluna itiraz eden %60’ı, AKP’nin günahlarına ortak etmeye hakkı yoktur. Kavşak sadece kendi özneli değil, geneldir, genel.



1 yorum:

  1. Ey alim şahıs, neden bloguna yorum yapan yok? İnsanlar okumuyorlar mı? Sen bu hâldeysen ben öleyim mi? Bu blog sahte mi? Mesajın geri kalan kısımlarını da oku lütfen..

    Dünya'nın en zeki insanıyım ancak işsizim ve sürünüyorum. Herkes ünlü yazarların zaman zaman kira ödeyemeyecek kadar yoksulluk çektiğini bilir. Yazarlık, editörlük, çevirmenlik, danışmanlık, araştırmacılık, ingilizce, bilgisayar, öğretmenlik, çocuk/yaşlı bakıcılığı, kölelik yapmak istiyorum. Olmam gereken yerde olmak istiyorum. Zengin CHP'liler fakir CHP'lilere sahip çıkmıyor. İnsanlar bencil ve alçakça yaşayarak nasıl mutlu olabilir? İyilik yapmak insanı mutlu etmez mi? Doğru ve güzel şeyler yapınca mutlu olmuyor musunuz?
    Mavi Kurt Ruhu kitabının yazarıyım, param yok artık kitap bastıramıyorum.
    Acun Ilıcalı'ya, Aziz Nesin'e sahip çıkmasaydınız benim gibi sürünerek öleceklerdi. CHP'de yardımlaşma yok ve bu yüzden AKP hep kazanıyor.
    18 yaşından büyükseniz giysisiz fotoğraflarımı şu adreste görebilirsiniz. http://www.nastypeep.com/albums/yuno44907-s-photos/13572
    Çok Zekiyim İŞSİZİM

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.